Yahoo Search Busca da Web

 1. Cerca de 47.000 resultados de busca

 1. Landschapspark de Merode is een samenwerkingsverband van meer dan 20 partners. Deze gebiedsgerichte werking ligt op de grens van Kempen en Hageland, in de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg. Merodegemeenten zijn Westerlo, Tessenderlo, Scherpenheuvel-Zichem, Laakdal, Hulshout, Herselt, Geel, Diest en Aarschot.

 2. Landschapspark de Merode. was ooit in handen van een prinselijke familie. Vandaag is het een prachtig bos- en natuurgebied. waar iedereen zich de koning te rijk kan voelen. Een rijk van rust waar de geschiedenis. van kerk en adel samenvloeit. tussen Demer en Nete. Mooie natuur, uitgestrekte bossen,

 3. 12 de mai. de 2023 · Op de grens van drie provincies ligt Landschapspark de Merode. Natuurgebieden, bossen, dorpen en open velden wisselen er af met een enorme rijkdom aan erfgoed. Daar waar het Hageland eindigt en de Merode begint, daar vind je B&B De Meren, middenin de bossen van Langdorp.

 4. Landschapspark de Merode is een rijk van rust waar de geschiedenis van kerk en adel samenvloeit tussen Demer en Nete. Mooie natuur, uitgestrekte bossen, lekkere streekproducten en indrukwekkende kastelen en abdijen. Ontdek het zelf en stap, wandel of fiets in de voetsporen van paters en prinsen. VTC de Mixx, één van de onthaalpoorten van de Merode

 5. 5 de dez. de 2022 · Het natuurlijk kapitaal van de Merode is uniek en verdient de nodige bescherming. De gebiedswerking ontstond toen de prins de Merode 1.500 hectare van zijn bos- en natuurgebieden verkocht en dit publiek toegankelijk domein werd. In Vlaanderen is een dergelijk groot aaneengesloten stuk natuur uniek.

 6. Natuur Landschapspark de Merode Oorsprong Averbode Bos en Heide was oorspronkelijk in handen van de norbertijnenbroeders. Zij deden in het domein rond de abdij aan land- en bosbouw. Later kreeg de familie de Merode het gebied in handen. In die periode dienden de Merodebossen voornamelijk voor houtwinning.

 7. Landschapspark de Merode. 4,353 likes · 233 talking about this. www.bezoekdemerode.be Landschapspark de Merode is een rijk van rust waar de geschiedenis van kerk e Landschapspark de Merode

 8. Naar aanleiding van 900 jaar norbertijnen in 2021 stippelde Landschapspark de Merode 8 fietstochten uit doorheen de 9 merodegemeenten en daarbuiten. Stuk voor stuk boeiende routes langs molens, kapelletjes, hoeves en abdijen, en dat te midden van prachtige natuur .

 9. 27 de abr. de 2023 · In Landschapspark de Merode is het cultuurlandschap voor een groot deel gevormd door de aanwezigheid van kerk en adel. Een tweede kenmerk van een landschapspark is de verwevenheid van functies. Bij de verdere ontwikkeling ervan ligt de klemtoon op het hand in hand gaan van deze verschillende functies.

 10. 27 de abr. de 2023 · Toerisme en recreatie met respect voor inwoner en landschap. Het is de ambitie van Landschapspark de Merode om via natuur- en landschapsontwikkeling ook de economie een boost te geven. Recreatie en toerisme dat het draagvlak van het landschap niet overschrijdt, is hier een belangrijk onderdeel van.

 11. Wandelen Zien & doen In Landschapspark de Merode kan je uren genieten van waardevolle natuur. Bossen, heidelandschappen, Demerbroeken, Laakvalleien, ... Een variëteit aan prachtige landschappen met een rijkdom aan planten en diersoorten.

 12. Landschapspark de Merode. Ooit privé-eigendom van de adellijke familie de Merode, vandaag 1500 hectare groen waarvan iedereen meegeniet! Landschapspark de Merode combineert een heerlijke brok natuur met bijzonder erfgoed: van stemmige pleintjes tot imposante kastelen en abdijen.