Yahoo Search Busca da Web

 1. Cerca de 540.000 resultados de busca

 1. De facto is een begrip uit het Latijn waarmee wordt uitgelegd hoe een bepaalde feitelijke situatie is. Indien een persoon voornemens is zijn huis uit te breiden met een serre, dient hij bij het college van burgemeester en wethouders een vergunning aan te vragen voor deze uitbouw.

 2. Sucesso. 4. Assunto (de que se trata). 5. Lance. ao facto • Com conhecimento (ex.: estar ao facto, pôr ao facto ). = INFORMADO de facto • Com efeito; na verdade. = EFECTIVAMENTE facto jurídico • [ Direito ] Acontecimento que pode criar, modificar ou extinguir um direito. facto transeunte

 3. Definição ou significado de de facto no Dicionário Infopédia da Língua Portuguesa

 4. De facto (pronúncia: [deː ˈfaktoː] [1]) é uma expressão latina que significa "na prática", tendo como expressão antónima a de jure, que significa "pela lei" ou "na teoria". Esta difere do advérbio comum corrente do português e espanhol "de facto/de fato" pelo seu significado jurídico.

 5. nl.wikipedia.org › wiki › De_factoDe facto - Wikipedia

  De facto is Latijn voor "in feite" of "in de praktijk". Het tegenovergestelde van de facto is de jure of "formeel", dat op een officiële regeling zoals een wet of een overeenkomst betrekking heeft. De facto en de jure worden vooral tegelijk gebruikt, wanneer de twee in de praktijk niet overeenkomen, dus als een formele regeling ...

 6. 30 de out. de 2022 · Bijgewerkt op 21 februari 2023. De facto is een term uit het Latijn die “in feite”, “feitelijk” of “in praktijk” betekent. Het tegenovergestelde van “de facto” is “ de jure ”, wat “formeel” of “volgens het recht” betekent. De termen worden vaak samen gebruikt als de praktijksituatie afwijkt van de wet of ...

 7. Entendo que há quem considere que se trata de um governo 'de fato', mas não 'de direito', embora haja grande controvérsia a respeito desse assunto. Nesse caso, uma vez que não estamos em Portugal, nem em Honduras, seria 'de fato', e não 'de facto'.

 8. de facto definition: 1. existing in fact, although perhaps not intended, legal, or accepted: 2. a person someone lives…. Learn more.

 9. De facto is een Latijnse term die letterlijk "in feite" of "in werkelijkheid" betekent. Het wordt vaak gebruikt om iets te beschrijven dat als het ware of feitelijk bestaat, ondanks dat het niet formeel erkend of aangenomen is. Lees verder Wil je toegang tot alle 20 resultaten over De facto? Ja, ik word vriend van Ensie!

 10. De facto is een begrip uit het Latijn waarmee wordt uitgelegd hoe een bepaalde feitelijke situatie is. Indien een persoon voornemens is zijn huis uit te breiden met een serre, dient hij bij het college van burgemeester en wethouders een vergunning aan te vragen voor deze uitbouw.

 11. Geluid: de facto (hulp, bestand) Woordafbreking. de fac·to; de facto. in feite, wat in de praktijk geschiedt, eventueel in contrast met wat er in theorie of juridisch zou moeten plaatsvinden. Woordherkomst en -opbouw. Leenwoord uit het Latijn, in de betekenis van ‘feitelijk’ voor het eerst aangetroffen in het jaar 1510 ; Antoniemen. de jure