Yahoo Search Busca da Web

Resultado da Busca

  1. 22 de abr. de 2024 · In 1807 verboden de Britten handel in slaven, maar niet het bezit, dus ook deze wet maakte geen einde aan de contractslavernij. Ook in de VS werkten er nog een tijdje blanke slaven op de velden. Pas in 1827 – 51 jaar na de mooie woorden van de Onafhankelijkheidsverklaring – werd contractslavernij in de hele VS verboden.

  2. 1 de mai. de 2024 · De auteur wil het verhaal vertellen van de liefde tussen een van zijn voorvaderen en een gekleurde vrouw, voormalige slavin. We lezen over het leven van de stamvaders van de familie De Bye, Pieter Hendrik en Jan Willem de Bye, die allerlei wederwaardigheden meemaken in het achttiende-eeuwse Suriname.

  3. Há 3 dias · Zwarte slaven in Spanje en Portugal werden gereduceerd tot de kleur van hun huid. ‘Negro’ en ‘negra’ waren synoniemen voor slaaf en slavin. Ze werden beschouwd als cultuurloze, onbeschaafde wezens. De kleur ‘zwart’ werd geassocieerd met de dood. Het was de kleur van verdriet en lijden, maar ook de kleur van de duivel.

  4. Há 3 dias · blog werkgroep caraïbische letteren. Slavernijverleden: De zwarte bladzijde van de Gouden Eeuw. door Fenna Ulichki. Naast de ambtswoning van de Burgemeester van Amsterdam hangt een plaquette die de slavenhandel en de afschaffing van de slavernij memoreert.

  5. 29 de abr. de 2024 · Vervolgens schreef ze over wantoestanden in gevangenissen en fabrieken (‘Nellie Bly vertelt hoe het voelt een blanke slavin te zijn’), over illegale adoptiepraktijken en corruptie. Ze werd gevraagd zich aan te sluiten bij de Women’s Suffrage Party, maar vond dat indruisen tegen haar journalistieke onafhankelijkheid:

  6. Há 5 dias · Voorgeschiedenis van de Afrikaanse slavernij in nevelen gehuld | Historiek. Ooggetuigen van de Nederlandse slavernij. Karwan Fatah-Black & Camilla de Koning. 16 mei 2024. 5 minuten leestijd. Slavenmarkt in Khartoem, Sudan waar ook kinderen werden verhandeld.

  7. 26 de abr. de 2024 · In 1800 schreef Dirk van Hogendorp het toneelstuk Kraspoekol of de slavernij, een felle aanklacht tegen de slavernij in Indonesië. Het toneelstuk werd slechts een keer opgevoerd en raakte daarna in de vergetelheid. Docenten Nederlands Lyanna Oostra en Marja Warmelink-Odink hebben Kraspoekol uit het stof gehaald én hertaald in hedendaags Nederlands. Kraspoekol of de slavernij […]