Yahoo Search Busca da Web

Resultado da Busca

  1. Ten slotte kocht de familie de Merode, in 1620, de eigendomsrechten en werd Westerlo in 1626 een markizaat. Het was toen dat de ouderlingen van de familie Merode achtereenvolgens de titel droegen van “Graaf van de Merode, Markies van Westerloo”. Jean Philippe Eugène de Merode werd in (1674-1732) hoofd van de familie.

  2. De familie draagt de titel van prins(es). Door huwelijk is dit geslacht verbonden met tal van adellijke families, terwijl het tevens gelieerd is aan de meeste Europese vorstenhuizen. Het “oerslot” van de familie Merode, Schloss Merode bij Düren (D). De genealogie van het Huis Merode gaat terug tot het begin van de twaalfde eeuw.

  3. La branche aînée, de Scheiffart de Merode, s'est éteinte en 1733 . La maison de Merode porte les titres suivants : Prince de Rubempré, dans le Royaume de Belgique ( 1846 ): titre du fils ainé du chef de la famille, par décret de 1846. Depuis 1980 c'est Fréderic Robert de Merode, qui est l'actuel Prince de Rubempré.

  4. 13 de ago. de 2019 · Ten slotte kocht de familie de Merode in 1620 de eigendomsrechten en werd Westerlo in 1626 een markizaat. Het was toen dat de ouderlingen van de familie Merode achtereenvolgens de titel droegen van “Graaf van de Merode, Markies van Westerloo”. Jean Philippe Eugène de Merode werd in (1674-1732) hoofd van de familie.

  5. 13 de ago. de 2019 · De oorsprong van de familie Merode. De familie Merode is één van de 5 prinselijke families van de hoge Belgische adel. Zij verworven hun adellijke titel door een belangrijke rol te spelen in de geschiedenis van de Spaanse Nederlanden en tijdens de Belgische revolutie die tot het ontstaan van België leidde.

  6. Félix de Mérode, portret door Charles Baugniet. Philippe Félix Balthazar Otho Ghislain graaf de Merode, bekend als Félix de Mérode ( Maastricht, 13 april 1791 - Brussel, 7 februari 1857 ), was een Belgisch politicus en schrijver, lid van het Voorlopig Bewind en van het Belgisch Nationaal Congres .

  7. Prins Emmanuel de Merode is de jongste zoon van prins Charles-Guillaume de Merode (1940) en prinses Hedwige de Ligne de la Tremoïlle (1943). Charles heeft een internationale carrière achter de rug in dienst van de Verenigde Naties, onder meer in Tunesië en in Nairobi. Hij is het huidige familiehoofd van de Merodes en draagt de titels Markies ...