Yahoo Search Busca da Web

Resultado da Busca

  1. www.westerlo.be › westerlo › kasteel-de-merodeKasteel de Merode | Westerlo

    In de neogotische wapenzaal staat een gietijzeren kachel uit 1539 en twee marmeren renaissance schoorsteenmantels. Verder bevat het kasteel nog belangrijke schilderijen, wandtapijten, goudlederen behang en meubelen in allerlei stijlen. De kasteelkapel met 17de eeuwse glasramen bevat veel kostbaarheden en herinneringen aan de familie de Merode.

  2. search.arch.be › eac › eac-BE-A0500_108188_DUTde Merode (familie)

    Archief van de familie de Merode als markiezen van Deinze, voortkomend uit diverse kleine aanwinsten en varia. Archiefdocumenten. Archief. AR, Familiearchief de Merode.

  3. Sinds de 15de eeuw is de familie de Merode onafgebroken in Westerlo aanwezig. Verschillende leden van deze adellijke familie drukten hun stempel op het uitzicht en de ontwikkeling van de gemeente en de omgeving. Westerlo vormt samen met acht andere gemeenten het landschapspark de Merode, één van de grootste groengebieden van Vlaanderen.

  4. nl.wikisage.org › wiki › Huis_MerodeHuis Merode - Wikisage

    4 de ago. de 2015 · Huis Merode. De Merode, ook van Merode en von Merode genaamd, is een oud Belgisch, Duits en Nederlands adellijk geslacht, oorspronkelijk afkomstig uit het Rijnland. De familie draagt de titel van prins (es). Door huwelijk is dit geslacht verbonden met tal van adellijke families, terwijl het tevens gelieerd is aan de meeste Europese vorstenhuizen.

  5. De uitgestrekte bossen en het prachtige diverse landschap van de Merode trekt al eeuwen ‘volk van goeden huize’ aan. Dit is te merken aan het groot aantal kastelen en landhuizen. Het bekendste kasteel in Landschapspark de Merode is ongetwijfeld het oude kasteel in Westerlo , sinds eind 15de eeuw bewoond door de adellijke familie de Merode.

  6. Une seconde vente, de gré à gré, a cette fois permis de finaliser l'affaire. Les 110 hectares de bois et le château sont désormais propriétés de la Fondation de Merode. Pourquoi une ...

  7. Heemkring Ansfried Westerlo vzw werkt aan een boek waarin al de rouwborden van de familie de Merode uitvoerig beschreven worden. De concrete aanleiding hiervoor is de nieuwe obiit (rouwbord) voor de oude gravin de Merode die dit najaar zou voorgesteld worden met een misviering ter herdenking van de gravin.